8600 SDP

project: bouwen van een hedendaags kantoorgebouw

fase: uitvoering

locatie: Diksmuide

Ontwerpen van het totaalconcept voor een nieuw kantoorgebouw, from scratch. Een bestaande jaren ‘50 woning maakt plaats voor een nieuwe uitvalsbasis waar werknemers uit verschillende kantoren in de regio op een flexibele manier kunnen (samen)werken.

In de volumetrie van het gebouw is de functionele indeling meteen leesbaar.. Ontvangst- en werkruimtes worden van elkaar gescheiden door situering op verschillende niveaus. De spreek- en vergaderruimtes worden in de solide sokkel gepositioneerd, op het maaiveld. Deze ruimtes genieten allen een link met buiten, maar meteen ook de gewenste privacy. In elke ruimte is dit contrast van open en gesloten aanwezig. Het contrast werd gerealiseerd met verdiepingshoge aluminium ramen en dito gevelvlakken in betonstuc. De landschapskantoren overschouwen het perceel vanop de verdieping, vanuit een transparante zwarte doos, aan zuidzijde voorzien van zonwering in strekmetaal.

Het gebouw kent nog een tweede opdeling: alle dienstlokalen worden gesitueerd in een centrale kast, gepositioneerd tussen een betonnen colonnade. Dit balkvormig volume reguleert de circulatie en bedient elke ruimte. Het kastvolume wordt multifunctioneel ingezet: sanitair, keuken, bergruimte, lift, archief, circulatie, technieken etc.

Er wordt maximaal ingezet op het realiseren van een compacte volumetrie, slimme zonwering en doorgedreven aandacht gegeven aan de ontsluiting van zowel gebruiksruimtes als technische infrastructuur. Zones in ongebruik worden vermeden door grotere lokalen multifunctioneel te ontwerpen.

Meer informatie over dit project?

Previous
Previous

8600 - A&K 2/2

Next
Next

8600 - LN