8610 - J&J

project: renovatie van bestaande eengezinswoning + uitbreiding

fase: voorontwerp

locatie: Kortemark

We ontwerpen een nieuwe toekomst voor een bestaande woning uit de jaren ‘60 van de vorige eeuw. De bestaande koterijen worden afgebroken en vervangen door een nieuwe aanbouw over de volledige breedte van de achtergevel. De solide structuur van dezwoning heeft een uitgesproken langsrichting, in de richting van de zeer diepe tuin. Het ontwerp respecteert de bestaande draagstructuur en bouwt verder volgens de langse as.

De nieuwe gelijkvloerse achtergevel is vrijwel volledig beglaasd. Door de noordoostelijke oriëntatie is het mogelijk hier een verdiepingshoog raam te plaatsen zonder luifel. Oude bijgebouwen worden afgebroken, zodat achteraan een verzicht ontstaat.

Op de eerste verdieping wordt een kleine bergruimte omgevormd tot een ruimtelijke badkamer met douche, bad, toilet en twee wastafels, open tot tegen de nokbalk. De vroeger niet gebruikte zolder biedt in de toekomst plaats aan een master bedroom suite, met een eigen toilet en heel veel bergruimte. We voorzien twee noordgerichte dakvlakvensters, voor een mooi diffuus daglicht.

To be continued.

Meer informatie over dit project?

Previous
Previous

8670 C&R2

Next
Next

8400 - Molen SO